top of page
Buscar
  • Foto del escritorMarina CG

Escrivim un... CÒMIC!

Actualizado: 15 may 2020

Bon dia, noies i nois de 6è!




Com esteu? Espero que continueu amb energia, queda molt poc per tancar el curs i, per tant, la vostra etapa a primària! En uns mesos, ja estareu a l'ESO.




Abans, però ens queda un últim encàrrec: escriure un còmic per a la revista COLORS. Sí, exacte, la publicació trimestral de l'escola. L'objectiu, principalment, és contar una història real o fictícia per tal d'entretenir el públic lector, és a dir, companys i companyes d'altres cursos, famílies, mestres o personal d'administració i serveis. Així doncs, trobareu els diferents textos a la secció Passatemps.

Com ho farem això? Us presento una plataforma en línia per a la creació de tires còmiques anomenat Pixton, una aplicació molt intuïtiva. Amb aquesta pàgina educativa, haureu d'inventar una historieta amb màxim deu vinyetes. Per afegir-ne, haureu de clicar el botó añadir panel.


En primer lloc, heu d’accedir a la classe que he creat a Pixton i iniciar sessió amb el vostre correu personal de l’escola. D’aquesta manera, us podré fer el seguiment de des de la distància. Seguidament, heu de crear el vostre avatar per entrar-hi a formar part. Un cop tingueu el vostre personatge, podreu començar a editar el còmic.


Ja veureu que és app senzilla d’utilitzar. Teniu a la vostra disposició multitud d’imatges de fons i personatges que són gratuïtes. A més, podeu canviar-los la roba i el cabell. Tanmateix, podeu decidir quines cares posen i allò que diuen o pensen amb l’ús de bafarades (palabras) de diverses formes. Recordeu que la veu del narrador, si és necessari, s’escriu a les cartel·les. En aquest programa, ho trobareu a l’opció d’afegir leyenda.

Us recomano que, primer, penseu què voleu explicar i elaboreu un esborrany en paper. En aquest sentit, podeu escriure les primeres idees sobre personatges i les seves relacions i situació ‒temps, espai, acció‒que, després, anireu modificant.


A continuació, us mostro un parell d'exemples de còmics Pixton:

Gràcies a aquest recurs, podrem compartir els còmics digitalment i enviar-los a l’AFA perquè els afegeixi a la revista.

Si a mesura que els editeu, teniu qualsevol dubte, ja sabeu que podeu contactar amb mi mitjançant el correu electrònic.

Estic esperant amb candeletes els vostres còmics!

Salut i molta creativitat!

Estem en contacte,

11 visualizaciones0 comentarios
bottom of page